Nå informeres offentligheten om at aksjetegningen frem til børsnoteringsprosessen starter. For å bli børsnotert må det være minst 500 aksjonærer og minst 25% av aksjene må være tilgjengelige å handle. Fra 37,5% - 43,1 % av aksjene i Fjordkraft Holding ASA vil bli tilbudt for salg.

BKK AS og Skagerak Energi AS vil være eiere av det øvrige. BKK AS og Skagerak Energi AS har salg av strøm som en strategisk del av sin virksomhet og vil fortsette som betydelige eiere i Fjordkraft etter en børsnotering.

Aksjer tilgjengelig for alle

Det offentlige tilbudet om kjøp av aksjer involverer følgende vilkår: Aksjene vil bli solgt og tilbudt slik:

  1. rettet mot investorer i Norge og utlandet med minstetegning MNOK 2,5.
  2. et tilbud til allmennheten i Norge med minstetegning NOK 10 500 og maksimal tegning NOK 2 499 999.

Les mer og bestilling

Om Fjordkraft

  • Konsernet består av Fjordkraft AS og Trondheim Kraft AS. Fjordkraft Holding ASA er morselskap i konsernet, og det er aksjene i dette selskapet som skal børsnoteres. Deres virksomhet er innkjøp, salg og porteføljeforvaltning av strøm til husholdninger og kommuner, samt private- og offentlige bedrifter. I 2017 ble Fjordkraft også leverandør av mobiltelefoni til privatkunder over hele landet, og hadde ved utgangen av 2017 en etablert kundebase på over 38 000 mobilkunder.
  • Fjordkraft er et av Norges ledende strømsalgsselskaper både innenfor privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet leverer strøm til omtrent 1,2 millioner mennesker på tvers av landet. Visjonen til Fjordkraft er å levere strøm til over to millioner mennesker gjennom å være Norges mest attraktive strømsalgsselskap for sine kunder, ansatte og aksjonærer.
  • Fjordkraft har hovedkontor i Bergen, men har også kontorer i Sandefjord, Trondheim, Oslo og Stavanger med til sammen 215 ansatte per 31. desember 2017. BKK, Skagerak Energi og Statkraft er dagens eiere av Fjordkraft.
  • Fjordkraft har levert sterk vekst de siste årene. Netto omsetning har økt fra 336 millioner kroner i 2012 til 924 millioner kroner i 2017, mens driftsresultatet økte fra 31 millioner kroner til 384 millioner kroner i samme periode (eksklusiv et tap på 30 millioner kroner knyttet til oppstart av mobiltjenester i 2017). Denne betydelige veksten har blitt realisert gjennom kontinuerlige investeringer i merkevarebygging, produktutvikling, teknisk infrastruktur og salgsressurser. Dette har bidratt til økt merkevarebevissthet og solid kundevekst.
  • Fjordkraft har nylig inngått en avtale om å kjøpe TrønderEnergi Marked AS (TEM), et heleid datterselskap av Trønderenergi AS. TEM er et ledende strømsalgsselskap i Trøndelag som leverer strøm til omtrent 61 700 mennesker. TEM hadde en netto omsetning på 84 millioner kroner og driftsresultat på 36 millioner kroner i 2017 (disse tallene er ikke inkludert i informasjonen om Fjordkrafts resultat i avsnittet over). Gjennom oppkjøpet av TEM forsterker Fjordkraft sin posisjon som konsolidator i det norske sluttbrukermarkedet og styrker sin posisjon i Midt-Norge.