
Banebrytende teknologi
Bygger landets første i sitt slag
Skagerak Nett bygger Norges første heldigitale transformatorstasjon, med banebrytende, ny teknologi. – Vi hopper på den digitale bølgen, sier prosjektleder Karl-Fredrik Skalleberg.
Banebrytende teknologi
Skagerak Nett bygger Norges første heldigitale transformatorstasjon, med banebrytende, ny teknologi. – Vi hopper på den digitale bølgen, sier prosjektleder Karl-Fredrik Skalleberg.
Stortrives som lærlinger:
Mens Frida Fjellving Andersen (18) tok korteste vei, rett fra skolebenken, valgte Erika Ellefsen (30) en mer uvanlig vei inn i yrket. Nå er begge lærlinger i energimontørfaget hos Skagerak Nett.
Flimrende lys og spotter som ikke vil dimmes kan være resultatet når halogenpæra byttes ut med LED. - Det er en jungel av dimmere, LED- og halogenpærer der ute, sier Christian Heyerdahl i Det Lokale Eltilsyn (DLE).
Med enkle og rimelige kameraer skal hverdagen forenkles i Skagerak Kraft. Nå monteres det kameraer på flere anlegg slik at driftspersonellet kan se tilstanden ved installasjonen uten å sette seg i bilen.
Skagerak Kraft vil ruste opp kraftverkene ved Årlifoss og Grønnvollfoss i Tinnelva. Dette kan gjøres for å sikre fortsatt drift av elvekraftverkene.
Elbillading:
- Be en installatør ta en sjekk av hele det elektriske anlegget og foreslå en ladeløsning, er Christian Werths råd til nyslåtte elbileiere. Lading av elbil være brannfarlig om ikke det elektriske anlegget er dimensjonert for det.
I dag er strømprisen 20,6 øre/kWh. For ett år siden var den 66,1 øre/kWh. Kraftanalytiker Eirik Lund Sagen gir deg svaret på den store prisforskjellen.
Energioperatører får snøskredkurs
Nå kurses energioperatører fra Skagerak Kraft i snøskredfare og risikovurdering til fjells.
Julekalendervinnerne:
Ny binge til gatefotballen, drone til unge miljøagenter, ferieturer for familier med vanskelig økonomi. Dette og mye mer går Skagerak Energis julekalenderpenger til – og for én av vinnerne utgjør gevinsten en dobling av årsbudsjettet.
Montere solceller på taket?
Da Ole Petter Bjørnsen bygde garasje passet han på å lage den med en perfekt takvinkel mot sør. Der sørger 33 solcellepanel for strøm til elbilene og at hans økologiske honning blir slynget på solenergi.
Nå skal kundene til Midt-Telemark Energi Nett få varsel om årsak og forventet gjenopprettingstid rett på telefonen hvis strømmen forsvinner. Bedre informasjon skal også gjøre det enklere for montørene å finne og reparere feil.
Skagerak Nett ble vinner av Cineldi-prisen for 2019. Nettselskapet deler prisen med en av sine egne medarbeidere, Eivind Gramme. Dette er den tredje prisen Skagerak Nett vinner i 2019.
Finndøla kraftverk er sertifisert av miljømerket EKO Energy. Med opprinnelsesgarantier fra Finndøla kan man dermed støtte klima- og miljøtiltak i tillegg til produksjon av fornybar energi.
Skagerak Nett holder nettleien uendret i 2020, men staten justerer avgiften på elektrisk kraft i tråd med prisutviklingen. En stor del av nettleien er offentlige avgifter, dermed blir det en liten økning for kundene.
Skagerak Kraft har besluttet å bygge nytt kraftverk ved Dalsfoss i Kragerøvassdraget. I januar starter forberedelsene og i begynnelsen av mars skal den første dynamittsalven fyres av.
Etter et drøyt års krevende arbeid er det nye aggregatet i Grunnåi på plass. Den nye maskinen skal temme flomvannet og gi fagmiljøene mulighet til å utføre fullskala forsking på peltonturbinen.
Jens Bjørn Staff er ansatt som ny konsernsjef i Skagerak Energi AS. Han tar over etter Knut Barland som i sommer offentliggjorde at han ville gi seg som konsernsjef. Den nye konsernsjefen kommer fra stillingen som CFO i Orkla ASA.
E-verket er ikke hva det engang var. Det er ikke slutt på montører med stolpesko og skiftenøkkel, men sensorer og droner er på full fart inn i det moderne nettselskapet. For å følge utviklingen strømlinjeformer Skagerak Nett innovasjonsarbeidet.
Skagerak Nett sender i disse dager ut varsel om stenging av strømmen til kunder som ikke har fått montert ny AMS-måler. Dette gjelder ikke kunder med fritak, men kunder som det etter gjentatte forsøk ikke har lykkes å gjennomføre målerbyttet hos.
Vanlige husholdningskunder som monterer solceller på taket får solgt strømmen sin enkelt via nettselskapet sitt. Har man et stort tak fylt med solceller, slik som Horten videregående skole har, må man selge strømmen på kraftbørsen.
Floodeløkka 1
3915 Porsgrunn
Org.nr: 980 495 302