Elbiler er i vinden som aldri før, men batteriene er deres akilleshæl. Det finnes ikke nok litium til å gjøre hele verdens bilpark elektrisk med dagens batteriteknologi.
 

Biogass kommer

I mange år vil forskjellige teknologier fortsatt være i bruk. Biogass vil være en av dem, og fordelene er flere. Biogass er fornybar, klimanøytral og basert på gjenvinning.

Flere bilprodusenter tilbyr allerede i dag bilmodeller basert på biogass, eller metangass som det egentlig er. Bilene har som regel små bensintanker i tillegg. Motoren kan gå både på biogass og bensin slik at de foreløpig få fyllestasjonene for biogass ikke er noen hindring.

Her kan du finne oppdatert oversikt over hvilke biler som er mulig å få i biogassversjon.
 

Finn biogassbil på Finn.no

Gassbilene koster omtrent det samme som en vanlig diesel- eller bensinbil i innkjøp. På Finn.no finnes det ganske mange brukte Volkswagen Caddy til salgs. De fleste er til salgs i Stavanger-området hvor Lyse har hatt fyllestasjoner for biogass i flere år allerede.
 

Literpris som diesel

Literprisen på biogass ligger rett under dieselprisen, for tiden rundt 12 kroner literen. Forbruket varier litt for de ulike kjøretøyene, men tommelfingerregelen er mellom 0,7 og 0,8 liter per mil.

I Vestfold og Telemark er det per i dag bare biogasspumpen på Rygg utenfor Tønsberg som er åpen for allmenheten. De neste par årene vil det trolig dukke opp flere.

Bio Bil