Hvert år stiller Skagerak Kraft med egen stand på småkraftdagene til Småkraftforeningen. Gjennom flere år har de bygd seg opp en portefølje av mindre kraftprodusenter som selger kraften sin på Nordpool gjennom Skagerak Kraft.

- Ved å inngå en avtale med oss slipper de å være registrert som aktør på Nordpool. Det er kostbart for en liten aktør. Ved å ha avtale med oss slipper de all administrasjonen og får ukentlige eller månedlige oppgjør, forteller key account manager Barbro Årvik.
 

Omfatter kraftomsetning og grønn handel

Rett i forkant av årets Småkraftdager, som gikk av stabelen 1. til 3. mars, inngikk Skagerak Kraft en rammeavtale med Småkraftforeninga om å være deres foretrukne leverandør for omsetning av kraft, opprinnelsesgarantier og el-sertifikater. Dermed fikk Barbro og kollega Charlotte Sivertsen det travelt på standen under dagene i Bergen.

- Ja, det kom veldig mange og besøkte oss. De ville høre hva vi kunne tilby, og mange ba om tilbud fra oss. Nå om dagen jobber vi for fullt med å sende ut tilbud til dem.


Vil vokse

Barbro håper den innsatsen vil føre til en betydelig økning i porteføljen. Den er per i dag på cirka 300 GWh.

- Jeg håper vi skal klare å ha økt denne til 400 GWh allerede til sommeren, men målet er at den skal bli enda større.


To år med mulighet til forlengelse

Rammeavtalen med Småkraftforeninga kom til etter en anbudsforespørsel sist høst. Avtalen har i utgangspunktet en varighet på to år, men vil bli automatisk forlenget for ett år av gangen dersom ingen av partene sier den opp.