Den nytilsatte direktøren mener Larvik Håndballklubb skal beholde sine ambisjoner selv om de siste par årene har vært trøblete for klubben.

-Hovedproduktet vårt er knallsterkt, og det er dette som er basisen for å bygge klubben videre. Vi er blant verdens beste klubber år etter år, og der må lista fortsatt ligge, sier han med overbevisning. –Vi må gå sakte fram og bygge stein på stein, men ambisjonene er å være helt der oppe. Og for å få det til må vi bli like gode på det utenomsportslige som vi er på banen.

Andersen mener klubben har det som skal til for å bidra til framtidig suksess.

-Vi har en vinnerkultur og et miljø som ingen andre. Husk at våre jenter har klart noe ingen andre norske lag har klart, uansett idrett. De har vunnet Champions League. Når du greier det er du i praksis verdens beste klubblag. I tillegg har de vært i flere finaler og semifinaler. Det er enestående, sier han engasjert.

Han røper at han lenge har fulgt med LHK, både i opp- og nedturer, og at han på eget initiativ kontaktet klubben med råd og innspill da problemene tårnet seg opp for noe tid siden. Han hadde imidlertid ikke tenkt at det skulle føre ham inn i direktørstolen.

-Nei, da jeg fikk det tilbudet måtte jeg tenke meg om noen ganger. På den ene siden var jeg ikke klar for å bytte jobb. På den andre siden så jeg at klubben har et stort potensial, og at den er viktig for byen og regionen. Så da lot jeg meg friste, smiler Andersen.

Den nye daglige lederen i Larvik Håndballklubb er født og oppvokst i kystbyen. Etter tjue år ute, hovedsakelig i Oslo, flyttet han "hjem" i 2009. Han har hatt lederoppgaver i en rekke større selskap, blant annet Telenor, djuice, Chess og Aller-konsernet. Før han kom til LHK jobbet han i kommunikasjonsselskapet Metro Branding med base i Sandefjord.

-Det er fint å bo i Larvik. Særlig sommerhalvåret er fantastisk, med kysten og båtlivet som gir fine rekreasjonsmuligheter, sier Per Christian Andersen, og viser bilder han har tatt på vakre Svenner Fyr sist sommer.

Det er februar i Larvik, og når sola titter frem over hustakene drømmer Larvik-sjefen om sommer, sjø og båt. Men før han kommer dit, skal han bidra til ny Champions League- suksess i byen. Vi krysser fingerene.

Navn: Per Christian Andersen
Fra: Larvik
Født: 1965
Sivilstand: Skilt, 1 datter på 15 år.
Tidligere: Bl.a: Telenor, djuice, Chess, Aller, Farris Bad, Metro Branding
Aktuell: Ny daglig leder i Larvik Håndball