Medarbeiderne ved Skagerak Netts driftssentral har måttet smøre seg med tålmodighet selv om alle andre ved hovedkontoret har fått nye og oppgraderte kontorplasser de siste årene. Nå er det endelig driftssentralens tur. 

- Vi flyttet inn i midlertidige lokaler rett etter påske, og her kommer vi til å være frem til cirka 1. august, forteller avdelingsleder Jøran Nilssen.
 

Trangt om plassen

Dermed er det trange kår for de 16 medarbeiderne i avdelingen de neste månedene. Siden de fleste er med i vaktordningen er de heldigvis aldri så mange på jobb samtidig. 

- Vi er vel maks 11 personer på jobb samtidig, men som regel er vi litt færre en dette også, sier Jøran. 

Likevel er det trangt om plassen i de midlertidige lokalene som er en god del mindre enn den ordinære. Vittige tunger har dermed døpt den midlertidige sentralen "The Gathering 2", etter det årlige LAN-partyet, eller datafest på godt norsk, som arrangeres hver påske i Vikingskipet på Hamar.

- Det går for en periode, men de siste dagene med varme utendørs har også gjort det godt og varmt i lokalene.
 

Skal dempe støy

Jøran forteller at oppussingen av sentralen skal fjerne det interiørmessige inntrykket fra slutten av 80-tallet og samtidig gjøre støydempende tiltak. 

- Det blir tepper på gulvet for å dempe støyen som i perioder kan være høy for dem som sitter og jobber. Vi får et nytt kjøkken og interiøret for øvrig blir mer i stil med resten av hovedkontoret.

Oppussingen er ferdig den 24. juni, men på grunn av ferieavviklingen er ikke den oppgraderte sentralen tilbake i full drift før 1. august.