Unge Gjerpen-jenter knallet til da de fikk mulighet til å spille kvalifisering til eliteserien. Til høsten er de tilbake i det gode selskap med en Skagerak-mann som hovedtrener. 

- Ja, nå blir jeg leder for to eliteserielag. HR i Skagerak og Gjerpen Håndball, ler HR-sjef Ketil Arntzen.
 

Ett år før tiden

Gjerpen Håndball har hatt et langsiktig mål om opprykk til sesongen 2017/2018. Dermed kom opprykket ett år før de hadde planlagt. Det tar naturlig nok ikke Ketil så tungt, men han har en realistisk forventning til neste sesong. 

- Det viser seg jo at nyopprykkede lag pleier å få det tøft, så det blir hardt arbeid. Det tar tid å venne seg til eliteserien. Vi må trene litt bedre enn i fjor, og spille litt flere kamper mot gode lag i oppkjøringen, slik at vi blir vant til nivået.
 

Kontinuitet viktig

Han ønsker seg et par nye spillere, men stammen fra denne sesongen skal beholdes. 

- Jeg har tro på kontinuitet enten det er i Gjerpen eller Skagerak, smiler Ketil. 

Det mener han er en nøkkel for å utvikle en sterk kultur og gode prestasjoner. 

- Jeg synes det er motiverende å jobbe med ungdom og få dem til å dedikere seg hundre prosent til gruppen. Det er sterkt å se hvordan de vokser som individer, blir bedre og bryter nye barrierer.
 

Ingen stjerner

Treneren omtaler Gjerpen som et lag uten stjerner. Den nærmeste de siste årene har kanskje vært datteren Emilie Hegh-Arntzen. Hun forsvant til Byåsen for et par år siden, men Ketil tror ikke han klarer å lokke henne tilbake med de første. 

- Hun ønsker å spille på landslaget og da må hun spille på et lag hvor hun får internasjonal matching gjennom europacup-spill.
 

Ikke tid til mye annet

Gjerpen-jentene trener 10-15 timer i uken, og treneren er med på alle treningene. I tillegg er det både forarbeid og etterarbeid. Kontrakt har han ett år til, men det er vel ikke sikkert trenerkarrieren ender der.

 - Jeg har ikke så mange hobbyer utenom håndballen, så den dagen jeg slutter som trener kan det kanskje bli litt tomt, ler den ferske eliteserietreneren.