Under mottoet "A great place to live is a great place to visit" har Mara Naboisho Conservancy siden 2010 jobbet målbevisst for å generere inntekter til lokale landeiere ved hjelp av turisme. 
 

Turisme og bistand

Masai-folket som lever her rett ved grensen til den store nasjonalparken Masai Mara har svært beskjedne levekår. Selv moderate økonomiske bidrag fra Skagerak, skagerakansatte og andre støttespillere bidrar til en betydningsfull utvikling av området. 

Miksen av støtte fra eksterne støttespillere og turisme har vist seg å være så vellykket at den nå trekkes frem som et forbilde for resten av Afrika. Det synlige beviset på dette har Mara Naboisho Conservancy nå fått som sammenlagtvinner av African Responsible Tourism Award for 2016.
 

Bærekraftig utvikling

Juryen påpekte at innsatsen for å bevare villdyrene, og gjennom dette skaffe en bærekraftig inntekt gjennom ansvarlig turisme, gir lokalsamfunnet konkrete nyttevirkninger. Modellen hindrer overbeiting og utarming av jorden som følge av intensivt jordbruk. 

Som afrikansk vinner blir Mara Naboisho Conservancy kontinentets representant når en global vinner av World Responsible Tourism Awards skal kåres i London i november.