Gutta er kun 20 år gamle, men kan allerede slå i bordet og skryte av at de har fast arbeid.

Alle tre synes det er moro å kunne si det som 20-åringer.

- Jeg er stolt, sier Arne Kristian Lia fra Sauherad. 

Han har allerede investert noe av lønna i en ny leilighet i Porsgrunn. Det var 1.april de formelt ble ansatt som energimontører i Skagerak Nett Nettproduksjon. Og det er ingen aprilspøk.
 

Alltid vært gode

Som faglig leder for lærlingene og avdelingsleder for fellesfunksjoner i Skagerak Nett, er Geir Døvle Svendsen svært fornøyd med innsatsen de tre lærlingene har lagt ned gjennom de siste årene. Han har sett at de er blitt voksne og selvstendige.

- Disse tre er flinke, og har hatt en god utvikling, sier Døvle Svendsen.

Han gir veilederne og mentorene mye av æren for at de tre gutta har lært det de skal for å kvalifisere til en fast ansettelse. Døvle Svendsen sier Skagerak alltid har vært gode på lærlinger, men at de ikke kan ta inn flere enn de har jobb til.

- Det er lenge siden vi har ansatt tre stykker på en gang, sier han. 
 

Endret planer underveis

Energimontørene jobber blant annet med å bygge, drifte og vedlikeholde nettet. Sikkerheten har høyt fokus. Til en hver tid har Skagerak Nett ni lærlinger inne. Arne Kristian, Anders og Tor Olav påbegynte lærlingtida si i september 2014. Da hadde Arne Kristian gått på Lunde videregående skole, Anders på Skogmo og Tor Olav fra Larvik på Thor Heyerdahl videregående skole i hjembyen sin. 

I avisa sto det at Skagerak Nett trengte lærlinger. 

- Jeg fikk tips av bekjente om å legge inn en søknad, forteller Arne Kristian. 

Tor Olav hadde allerede litt kjennskap til bedriften, siden han hadde vært utplassert der da han gikk på videregående skole.  Felles for alle tre er at de begynte på elektrolinja, og da de kom til VG2 og skulle velge veien videre, valgte de el-energilinja. En linje som gir mange muligheter for varierte yrkesvalg seinere. På denne linja er energimontør et eget fag. 

- Jeg hadde egentlig planer om å bli elektriker, sier Anders. 

Den samme planen hadde Arne Kristian. 

- Jeg tok bare en sjanse på dette, sier han, og har aldri angret på det.
 

Gode utviklingsmuligheter

Nå som lærlingtida er over, og en ny arbeidshverdag som fast ansatt venter, kan gutta se tilbake på en fin tid. Alle roser arbeidsgiver for hvordan læreplanen har vært lagt opp, og hvor godt de har blitt fulgt opp.

- Her tar de vare på lærlingene sine, skryter Arne Kristian.

STOLTE: Geir Døvle Svendsen (fra venstre), faglig leder for lærlingene, er stolt av nyansettelsene sine. Tor Olav Fjeldheim, Arne Kristian Lia og Anders Høgseth er stolte av at de som 20-åringer allerede har en fast jobb å gå til.  STOLTE: Geir Døvle Svendsen (fra venstre), faglig leder for lærlingene, er stolt av nyansettelsene sine. Tor Olav Fjeldheim, Arne Kristian Lia og Anders Høgseth er stolte av at de som 20-åringer allerede har en fast jobb å gå til.  STOLTE: Geir Døvle Svendsen (fra venstre), faglig leder for lærlingene, er stolt av nyansettelsene sine. Tor Olav Fjeldheim, Arne Kristian Lia og Anders Høgseth er stolte av at de som 20-åringer allerede har en fast jobb å gå til.  STOLTE: Geir Døvle Svendsen (fra venstre), faglig leder for lærlingene, er stolt av nyansettelsene sine. Tor Olav Fjeldheim, Arne Kristian Lia og Anders Høgseth er stolte av at de som 20-åringer allerede har en fast jobb å gå til.

STOLTE: Geir Døvle Svendsen (fra venstre), faglig leder for lærlingene, er stolt av nyansettelsene sine. Tor Olav Fjeldheim, Arne Kristian Lia og Anders Høgseth er stolte av at de som 20-åringer allerede har en fast jobb å gå til. FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG

Egen mentor

Etter to og et halvt år kjenner Geir Døvle Svendsen sine nyansatte godt. Han sier det er mange årsaker til at lærlinger er viktig i et konsern som Skagerak.

- Det gir oss mye å få inn unge mennesker. Det skaper et godt miljø, og vi er et fag som trenger å fornyes. Og det er gode muligheter for videre utvikling for unge mennesker i et stort konsern som Skagerak, forteller han.