- Noe av gleden er å ta bilder fordi det er moro, ikke fordi jeg må.

Steinar kunne tatt valget om å bli fotograf på heltid, men har valgt å ha det som hobby. Jobben har vært på lønningskontoret til Skagerak i Slagen i Tønsberg. I april 2000 begynte Steinar i Nøtterøy og Tjøme Energi, og allerede i juni det samme året ble selskapet en del av Skagerak. De siste årene har han hatt permisjon flere dager i uka – dager han blant annet har brukt til fotografering – og om to år går han av med pensjon.

- Jeg har hatt en fin arbeidsdag.
 

Fikk ikke ønsket sitt

- Der ble det en del bilder, sier han.De første bildene Steinar tok, var med farens bokskamera. Motivene var slektninger på Vestlandet. Det første kameraet han kjøpte selv, var et Minolta kompaktkamera. Det var like før han reiste til Bodø for å avtjene førstegangstjeneste.

Siden har det blitt mange flere.

Da han gikk på skolen, var foto et av valgfagene man kunne velge. Men det var et populært valg blant mange, og Steinar var en av dem som ikke fikk ønsket sitt oppfylt.

- Et paradoks når interessen har vært så stor i voksen alder.

Jakter på lyset

Steinar er bosatt på nordenden av Tjøme, men det er på sørspissen han henter de fleste motivene sine. På Verdens Ende.

- Utvilsomt. Men det hender jo jeg er andre steder også.

Hvasser. Moutmarka. Området rundt Sandøsund og Tjønneberget. Steinar er stolt av naturen Tjøme har å by på. Det han jakter er lyset. Ved havet skifter lyset etter værforholdene, og værforholdene skifter raskt i havgapet.
 

Motiver i fjell

Om det er en vindstille og glovarm sommerdag eller en stormfull og hustrig vinterdag bryr ikke Steinar seg om. Han synes det er like fint og spennende uansett.

Himmel og hav – svaberg og fjell. Alt fotograferer mannen med det gode fotoblikket.

- Du finner mange motiver i fjell.

Han ser linjer og former der andre kanskje bare ser stein. Grå stein ytterst mot havet.

I horisonten ligger Færder nær dekket av havtåka. En passasjerferge passerer fyret, og ut fra Sandefjord stevner en båt full av harryhandlende.