Skagerak Energi har de siste to årene delt ut prisen til beste leder under studentbedriftsmesterskapet for Buskerud, Vestfold og Telemark (BTV). I 2016 gikk prisen til Sandrina Sandell, mens Vegard Bogen ble kåret til vinner i 2017.

Foruten prispengene på 1000 kroner har vinnerne vært "leder for en dag" og fulgt konsernsjef Skagerak Energi, Knut Barland.
 

Hjelper barnevernsbarn

Sandrina Sandell var en av syv studenter fra barnevernsutdanningen i Porsgrunn som startet studentbedriften Talentlab SB. 

- Det ble startet som en studentbedrift innenfor sosialt entreprenørskap. Sammen med en venninne ønsket jeg å jobbe videre med dette og danne aksjeselskapet Løvetannakademiet. Fra desember i 2016 til juni i 2017 var vi arbeidsplass for åtte ungdommer som hadde falt ut av skolen. Gjennom oss solgte de tjenester innenfor sosiale medier til kunder som Høgskolen i Sørøst-Norge, Gassnova og DuVerden, forteller Sandell.

Venninnen har gitt seg, men selv satser hun friskt videre. Sandell håper å skape sin egen arbeidsplass, og helst arbeidsplasser for andre også etter hvert.

- Løvetannakademiet ønsker å hjelpe unge mellom 15 og 24 år, med bakgrunn fra barnevernet, slik at de blir bedre rustet til livet som voksne, forteller hun.
 

Gjør hverdagen enklere for håndverkere

Vegard Bogen, og hans medstudenter fra ingeniørstudiene i Porsgrunn, har et adskillig mer teknisk og praktisk utgangspunkt for deres studentbedrift Ixid SB.

- Vi ønsker å gjøre hverdagen enklere for håndverkere. Vi har utviklet et hjelpemiddel for å kunne bore feilfritt gjennom en vegg på første forsøk, forteller han.

- Vi monterer en enhet på andre siden av veggen der vi vil at boret skal komme ut. Den sender et signal til en enhet som festes på drillen, og som lyser når de to er på linje. Vi har kalt konseptet Seek and drill, og har fått laget en prototyp som virker, sier Bogen.

Nå er planen å omdanne selskapet til et aksjeselskap og utvikle og kommersialisere produktet. Ixid ble for øvrig også kvalifisert til NM for studentbedrifter gjennom den regionale kåringen. Der vanket det en NM-tittel for beste profilering.

Les mer om de to selskapene på:

lovetannakademiet.no og
ixid.no