Biler har han nemlig flere av. I og utenfor garasjen står det åtte biler. Ikke nok med det, han har åtte motorsykler.

- Jeg betaler 16 årsavgifter, sier han.

Som du skjønner, så trives Magne bak rattet. Men bilen bør være en gammel Mercedes. Seks av bilene hans er av det merke. Den nyeste bilen han har er en 95-modell. I garasjen står en A-Ford 1928-modell under en presenning.  I skuffer, skap, hengende fra taket, stablet i hjørner og i dybden, ligger det alskens saker man kan få bruk for i en garasje. Magne klarer nemlig ikke å kaste. Det er mer enn A-Forden som er fra 1928.
 

Skia til Sydpolenfareren

Magne tenner lommelykta, tar etter en treplanke, og når den er snudd rundt kan du se at det er gamle treski. Og det er ingen hvilken som helst som har laget disse skiene. Det er Sydpolen-farer Olav Bjaaland fra Morgedal, samme kommune som Magne er fra, som har laget skiene. Etter polsuksessen med Roald Amundsen i 1911, returnerte Bjaaland til Telemark. Her åpnet han en skifabrikk.

Historien forteller at i 1927 ble Vest-Telemark Gubbelag stiftet, og i 1928 kjøpte Magnes bestefar skiene i Magnes garasje fra selveste Bjaaland. Hvert år er Magne med på gubberennet, og da hopper han på bestefarens ski. Han smører med bjørnefett.

- Jeg kommer som oftest på sisteplass hvert år, forteller han.

Nå har han to napp i en rosemalt vandrebolle, og den går til den som er dårligst i treskiklassen.

Lengderekorden til Magne er han usikker på selv.

- Det er 19 eller 20 meter eller noe sånt.
 

Ser på nedbøren

Som byggsjef og vassdragsteknisk sjef i Skagerak Energi, har Magne hovedansvaret for tilsyn og inspeksjon av alle Skageraks vassdragsanlegg.

- Jeg sørger for at anleggene er i orden etter forskriftene til en hver tid, forteller han.

En del av oppgavene hans er å jobbe med flomhåndtering. Da følger Magne med på nedbøren som faller. På vinteren er han stort sett på kontoret. På sommeren er han ute i felt.

- Jeg gleder meg til hver dag, sier 65-åringen.

Før han begynte i SKK, hadde han 25 år som entreprenør i Selmer og Furuholmen. Av Skageraks mange kraftverk, har Magne vært innom som entreprenør på 19 av dem før han begynte i SKK. På kjøkkenet hans står det krus fra hvert av prosjektene. Ved utbyggingen av Årlifossdammen og Tinfossdammen, var Magne prosjektleder. Det var i 2000 han begynte i det som da het SKK.
 

Har kjørt på både hund og katt

Tilbake til Magnes daglige pendling fra Vrådal til Porsgrunn. Stort setter kjører han gjennom Tørdal, til Bostrak og forbi Drangedal før han ender i garasjen på Floodeløkka. For forandringens skyld, hender det han kjører via Kviteseid, Seljord og Bø. Aller helst kjører han via Fjågesund.

- Der er det heldigvis mange svinger, sier han, og avslører at rette strekninger ikke er hans foretrukne veivalg.

Når han kommer hjem fra jobb i 17-18 tida, driver han stort sett med bil og motorsykler til han legger seg i 22-tida.

I stua hans står forresten flere motorsykler.

      

 

Allerede rett etter klokka 04 setter han beina i gulvet, og kjører hjemmefra så han er på kontoret før klokka 06.30. På vei til jobb hører han på radio. Andakten og nyhetene. Musikken bryr han seg mindre  om. 

Med så mange mil bak rattet på mørke veier, er det ikke til å unngå at han treffer noen dyr av og til. Han har kjørt på to elg, et reinsdyr, bever, grevling, rådyr og flere katter. Også en schäfer har han truffet. 

- Det har gått med noen frontruter, en og annen skjerm og noen lykter, forteller han.
 

Oppskrift på marinert bjørnestek

Flere bilder av kona henger rundt i hjemmet. Dagen hun ble begravet i 2006 sluttet Magne å barbere seg.

- Jeg har heller ikke tenkt å barbere meg igjen. 

På veggen i den ene stua henger det tørkede hoggormskinn. I stua ligger det to bjørneskinn på gulvet, og over en veteranmotorsykkel henger det et annet. I hjørnet ved peisen står det to utstoppede svartbjørn. På kjøkkenbenken ligger det en utskrift av oppskriften på marinert bjørnestek. Fra kjøleskapet henter Magne fram en boks med bjørnefett. Det lukter faktisk ganske godt.

- Jeg har skutt sju bjørn i Canada, forteller han.

      

I mai skal han tilbake på ny jakt over Atlanterhavet, Magne har skutt villsvin i Polen og noen og tretti elg her i Norge. I Afrika har han skutt sebra og impala. Det er ikke nødvendigvis skytingen som trekker han til jaktområder.

- Jeg har vært 14 dager på bjørnejakt uten å ha løsnet et skudd, bare brukt fotoapparatet.

Det er noe ved det å sitte i et skjul under myggnettet med flasker og utstyr. En til mat, en til drikke og en til å pisse i.

- Det er helt stille. 

Alt Magne hører er suset fra vinden.