Montørene som kommer hjem til deg har legitimasjon som viser at de arbeider for Skagerak Nett og Eltel, og på bilene er det godt merket hvor de kommer fra. Allerede den siste uka før påske begynner montørene fra Eltel jobben med å montere de nye smartmålerne i sentrum av Skien og oppover mot Valebø. Det er Eltel som har fått i oppdrag av Skagerak å utføre jobben.

Lars André Eidissen er ledende montør  i Eltel, og ser frem til å komme i gang med jobben.

- Helt i starten blir vi to montører på hvert lag, forteller han.

Årsaken er at det går med litt tid til opplæring av dem som skal gjøre jobben. 
 

Uniformert med logo

For å være sikker på at montøren som ringer på døra de er den han eller hun utgir seg for å være, kan du som kunde kreve å få se legitimasjonen. Den er utstedt av Skagerak, og har både navn og bilde. På arbeidsuniformen står det Eltel, og bilene de kommer med er veldig tydelig merket med logoene til både Skagerak Energi og Eltel.

”Vi er på vei til deg med smart strømmåler”, står det også å lese på bilene.

KOMMER PÅ BESØK: Når Håkan Radestedt og kollegaene i Eltel kommer hjem til deg for å montere de nye smartmålerne, kommer de i en slik bil. Bilen er merket med logoen til både Skagerak og Eltel.  KOMMER PÅ BESØK: Når Håkan Radestedt og kollegaene i Eltel kommer hjem til deg for å montere de nye smartmålerne, kommer de i en slik bil. Bilen er merket med logoen til både Skagerak og Eltel.  KOMMER PÅ BESØK: Når Håkan Radestedt og kollegaene i Eltel kommer hjem til deg for å montere de nye smartmålerne, kommer de i en slik bil. Bilen er merket med logoen til både Skagerak og Eltel.  KOMMER PÅ BESØK: Når Håkan Radestedt og kollegaene i Eltel kommer hjem til deg for å montere de nye smartmålerne, kommer de i en slik bil. Bilen er merket med logoen til både Skagerak og Eltel.

KOMMER PÅ BESØK: Når Håkan Radestedt og kollegaene i Eltel kommer hjem til deg for å montere de nye smartmålerne, kommer de i en slik bil. Bilen er merket med logoen til både Skagerak og Eltel.

Rask montering

Før du får besøk skal du enten ha fått et brev, en telefon eller e-post, som forteller at montøren er på vei.

- Der står datoen vi kommer, og at kundene må være hjemme i en bestemt totimersperiode, sier Eidissen.

De nye og smarte strømmålerne ser like ut som de du har i skapet i dag, og Eidissen kan ikke si eksakt hvor lang tid det vil ta å monterne måleren hjemme hos deg. 

- Det kommer litt an på, men stort sett bruker vi mellom 15 og 30 minutter, sier han.

AMS-måleren avgir langt svarkere signaler enn mobiltelefonen din 
 

Les også: