På tross av kuldegrader og snødriv var det god stemning da politikere og næringsliv møttes for å åpne Grenlands første offentlige fyllestasjon for biogass den 6. februar.

13 tonn i januar

På Kjørbekk, det store næringsområdet midt mellom Skien og Porsgrunn, har den nye fyllestasjonen levert 13 tonn biogass i januar.

- Og det uten at noen visste om den, som Geir Arild Tønnessen uttrykte det. 
Tønnessen er leder for leder hovedutvalg for klima, miljø, næring og fritid i Skien kommune og innledet under åpningen.

Selve åpningen var det ordfører Hedda Foss Five som stod for. Hun signaliserte også at kommunen burde endre deler av bilparken slik at den kan bruke biogass. 

- Vi må fylle med våre egne grønne søppelposer. Jeg synes det er så kult, for det er så lett å forstå. Du kan til og med forklare ungene at hvis vi sorterer søpla riktig så kan vi høste miljøgevinster.

Biogass fra Tønsberg

Det er Air Liquide Skagerak som har bygd stasjonen og som skal drifte den for Skien kommune. Biogassen hentes fra Greve Biogass' anlegg ved Tønsberg. Økonomisjef i Air Liquide Skagerak, Kjetil Dahl, takket kommunen for aldri å ha gitt opp.

- Før denne lokaliseringen var på plass har det vært et par andre som har vært vurdert. Det har vært utfordrende, men vi kom i mål til slutt.

Syv stasjoner på tre år

Dette er den syvende fyllestasjonen Air Liquide Skagerak er med å åpne på tre år. Selskapet driver fyllestasjoner i Moss, Horten, Tønsberg og Skien.I tillegg er arbeidene i gang med en fyllestasjon for flytende biogass ved Borgeskogen i Stokke. Den skal etter planen stå ferdig i mai.

Hansen og Dahl ved biogassbil