Situasjonen rundt Korona-viruset har sendt mange Skagerak-ansatte bort fra arbeidsplassen og hjem til hjemmekontor.

- Vi ble begge sendt hjem, men det er begrenset hvor mye kontorarbeid vi kan gjøre. Vi, som mange andre, synes det er litt slitsomt å være mye hjemme fra jobb, og vi diskuterte litt hva vi kunne finne på. Da slo det oss at kum-inspeksjon er tingen, sier Per Helge Pedersen. 

Ekteparet Valerie Stormark Pedersen (44) og Per Helge Pedersen (48) jobber vanligvis sammen på varmesentralen Kilen Energisentral, der han er områdekoordinator og hun operatør i Skagerak Varmes driftsavdeling.

Krever to

Fra Kilen energisentral leveres det varme og varmt forbruksvann til alt fra sykehuset i Tønsberg til boliger på Kaldnes. Skagerak Varme gjennomfører årlig inspeksjon av kummene i driftsområdet. Denne jobben krever to personer på jobb, men ville normalt ikke blitt utført i dagens situasjon, der ansatte skal holdes mest mulig adskilt. 

Ekteparet Pedersen ba likevel om å bli satt på oppgaven. Da de allerede bor sammen, ikke er smittet av Korona-viruset, og arbeidet ikke utgjør noen smittefare for andre, fikk de grønt lys. 

- Vi jobber med å holde resten av driftsgjengen fra hverandre, begrense samvær og holde smittefaren nede, men for disse to er det ikke like viktig. De er sammen hele tiden og deler det meste uansett. Nå jobber de med noe som krever to personer, og den spesielle situasjonen hele landet står i gjør at det er lite trafikk på veiene der de jobber. Kummene våre er ute i bygater, og nå får de gjort jobben raskt og effektivt, uten å være til hinder for andre, sier drifts- og vedlikeholdssjef Kjetil Grønstad i Skagerak Varme.  

Jobber sammen

- Vi er vant til å jobbe sammen og bo sammen, som de eneste to ansatte ved varmesentralen, og akkurat nå er det veldig praktisk, smiler Per Helge Pedersen. 

Valerie og Per Helge begynte å jobbe sammen i 2012, men ble et par og giftet seg i 2018. 

- For oss fungerer det veldig fint å bo sammen og jobbe sammen. Vi deler det meste, og har til og med bursdag på samme dag, smiler Valerie Stormark Pedersen. 

- Vi er heldige som får lov til å være ute på jobb sammen, når situasjonen er som den er. Resten av dagen sitter vi mye hjemme, som alle andre akkurat nå, sier hun. 

 

Bildetekst: Når alle andre skal holdes adskilt drar Skagerak Varme nytte av ekteparet Valerie Stormark og Per Helge Pedersen som møttes jobb. - Vi øker ikke smittefaren ved å jobbe sammen, vi jobber utendørs og har ikke kontakt med andre folk når vi har tilsyn med kummene, sier de.