Unge sjakkspillere fra Grenland Sjakksenter Ungdomssjakk-klubb (USK), som har Skagerak Energi som sponsor, tok gull i både barneklassen og juniorklassen.

– Vi kan dermed kalle oss for Norgesmestre i begge klasser. Ikke nok med det – andrelaget vårt i juniorklassen tok i tillegg bronse, forteller Kjetil Aleksander Lie i Grenland Sjakksenter. 

Tre juniorlag og to barnelag, med totalt 22 spillere, deltok fra Grenland Sjakksenter USK. 

Sterke prestasjoner og sterkt samhold

Både i barneklassen og juniorklassen måtte man gjennom seks runder før en mester kunne kåres. 

– Det var mange som sto for sterke spillerprestasjoner, ikke bare på medaljelagene. Viktigst av alt var likevel det gode samholdet som ble utvist mellom alle involverte, det være seg spillere, foreldre, søsken, trenere og andre støttespillere, understreker Lie.

Juniorene Benjamin Halvorsen, Per Fredrik Holand, Andreas Sebastian og Tobias Lang-Nilsen vant gullet, mens Andreas Skrede Hausken, Sivert Ihlen, Jonatan Espeland og Maximilian Lystad sikret bronsjemedaljen i samme klasse. Eirik Strøm Austad, Thomas Kirkholm Skauen, Nicolai Maxime Østensen og Lykke-Merlot Helliesen tok gull i barneklassen.

Godt samarbeid

Grenland Sjakksenter fremhever også det gode samarbeidet med sjakklubbene i Kragerø, på Klyve og Brattås, og de to sjakk-kretsene Vestfold og Telemark. De fleste av juniorspillerne er i tillegg tilknytta Telemark Toppidrett Gymnas. 

– Vi takker også vår samarbeidspartner Skagerak Energi som har bidratt med uvurderlige midler til å kunne legge ned det nødvendige arbeidet i forkant og underveis i turneringen, sier Lie.