Fagansvarlig Ingunn Granstrøm og sivilingeniør Sandra Grave Breiland fra Skagerak Kraft og Ellen Strøm Juliussen, seksjonssjef for utvikling og plan i Skagerak Nett, er alle nominert til «Årets Kraftkvinne 2020». Prisen deles ut av Kraftkvinnene, et nettverk for kvinner i fornybarbransjen, for aller første gang i år. 

Bransjemagasinet EnerWe har hele lista over alle de nominerte.  

56 nominerte

I følge EnerWe er det Olje- og energiminister Tina Bru som deler ut prisen 8. februar. Innen den tid skal juryen sile ned de 56 nominerte til én – og prisen skal deles ut til en kvinne som har utmerket seg på flere områder i løpet av et år. Noen av kraftkvinnene er nominert flere ganger. 

– Vi er helt overveldet over å ha fått inn så mye som 76 nominasjoner på 56 kraftkvinner over hele Norge. De nominerte kommer fra kraftselskap, nettselskap, konsulent/leverandørbransjen og Verdensbanken, sier styreleder Line Drange Ruud i Kraftkvinnene til EnerWE.

Nettverk

Den som til slutt blir kåret til årets «Årets kraftkvinne 2020» må ha høy faglig kompetanse, være god på å dele kunnskap, bidra til lønnsom virksomhet – og vise at fornybarnæringen er en bransje for kvinner, blant annet. 

– Alle de nominerte er kontaktet og gratulert med nominasjonen. Det har kommet enormt mange gode tilbakemeldinger etter denne runden, og det var bare én av de nominerte som ikke ønsket å bli vurdert av juryen. Vi i Kraftkvinnene respekterer at det ikke er alle som ønsker å motta en pris spesielt rettet mot kvinner. Vi har valgt å ikke problematisere dette noe videre. Kraftkvinnene ønsker at prisen årets Kraftkvinne skal bygge opp under formålet med nettverket. Når vi klarer å løfte og synliggjøre kvinnelige rollemodeller i bransjen vil vi bli en mer attraktiv bransje for både kvinner og menn i fremtiden, sier Ruud til EnerWe. 

Bransjenettstedet forteller at Kraftkvinnene startet opp i 2019 og teller i dag rundt 600 medlemmer fra fornybarnæringen.