Med investeringen styrker Skagerak Energi satsningen på smart elbillading sammen med flere internasjonale aktører. 

- Vi ser fram til å samarbeide med Jedlix, Osaka Gas og Mobilize, og ta en sentral rolle i utviklingen av smarte ladeløsninger for elbil-eiere og for nettselskapene. Samarbeidet er i tråd med Skageraks nye strategi og ledestjernen «På lag med en grønn framtid». Vi vil utvikle nye løsninger for bredere og smartere bruk av fornybar energi, sier Øystein K. Sæther, konserndirektør for innovasjon og forretningsutvikling i Skagerak Energi. 

Får betalt for å lade 

Gjennom lade-appen Jedlix (tilgjengelig for IOS og Android) får brukerne betalt for å være tilkoblet strømnettet. Magien oppstår når mange elbiler er samlet i løsningen.  

- Norge har det mest modne elbilmarkedet i verden. Vi har mye å tilføre Jedlix gjennom vår kunnskap og erfaring, samtidig som brukerne våre får betalt for å bruke teknologien, sier leder for teknisk salg, Norden, Pål Trygve Nilsen i Skagerak Energi.  

Jedlix lar deg tjene penger mens bilen står parkert

Løsningen er en digital plattform som optimaliserer ladingen av elbilen. Slik at man automatisk lader når strømprisen er lavest og på en slik måte at strømnettet ikke blir overbelastet. På denne måten blir elbilen en ressurs i nettet som kan generere inntekt som igjen deles med deltagerne. 

Oppkjøp 

Skagerak Energi er med i en emisjon på 5 millioner euro sammen med Renault-eide Mobilize og japanske Osaka Gas, og har som mål å øke Jedlix sin vekst i Norge og internasjonalt.  

- Vi kan gi mye erfaring og input på styrerommet i Jedlix, og vi er allerede ute og selger løsninger til brukerne gjennom andre prosjekter i Skagerak, forteller Pål Trygve Nilsen.  

Jedlix har et internasjonalt perspektiv, og tar en global rolle når selskapet nå går inn i elbilmarkeder i California (USA) og Japan. Selskapet opererer fra før av i Nederland, Belgia, Frankrike, Sveits, Tyskland, Storbritannia og Norge, der teknologien brukes av ladeoperatører og kraftselskap for å balansere strømnettet.