Odds Ballklubb Kvinner skal samle talenter fra hele distriktet til en felles satsning på kvinnefotball. Skagerak Energi er med på laget som èn av to hovedsponsorer. 

Den nystartede klubben overtar Fossums plass i serien og starter sesongen i andre divisjon, men Odds Ballklubb Kvinner satser på å ta en sterk posisjon i kvinnefotballen. 

– Jentefotballen skal få gode kår i Odds Ballklubb Kvinner, forteller styreleder Karianne Resare i klubben.  

– Et flaggskip

Skagerak Energi og Sparebank1 Telemark deler rollen som hovedsponsor for den ferske klubben. 
Under den aller første pressekonferansen i klubbens historie ble lagets drakter presentert. Skagerak-logoen pryder brystet på den hvite og sorte trøya, mens laget får Sparebank1 Telemark i ryggen. 

– Vi er stolte over å kunne presentere Sparebank 1 Telemark og Skagerak Energi, som er solide og flotte selskaper. Avtalen betyr mye for at vi kan gi et godt tilbud og utvikle klubben til å bli det flaggskipet vi ønsker. Vi har høye ambisjoner, og ønsker å gi jentene de samme mulighetene som guttene, sier Karianne Resare, styreleder i Odds Ballklubb Kvinner. 

Konsernsjef Jens Bjørn Staff i Skagerak Energi mener det er riktig og viktig å samles rundt toppfotballsatsningen for kvinner. Sponsoravtalen blir en naturlig forlengelse av det mangeårige samarbeidet på og ved kunstgrassmatta på Skagerak Arena. 

– Vi trengte ikke lang betenkningstid. Skagerak Arena bærer jo vårt navn, vi har et mangeårig samarbeid med Odds ballklubb, vi har et stort produksjons- og forskningsanlegg for solceller på taket her, og vi deler det grønne engasjementet, sier Staff. 

Milepæl

– Nå er klubben etablert og stiftet. Vi håper å starte treninger i løpet av kort tid, når koronasituasjonen tillater det, sier Resare. 

– At vi står her med to store sponsorer på laget er en milepæl i klubbens historie, sier hun. 
Sponsornyheten ble sluppet en snøtung onsdag i januar. Forhåpentligvis blir det ny aktivitet på den grønne matta så raskt myndighetene tillater det. Skagerak-sjefen understreker at sponsoravtalen ikke avhenger av raske resultater. 

– Det tar tid å bygge et lag og å bygge en kultur. Vi er tålmodige sponsorer, sier Staff i Skagerak Energi. 

Kvinnelaget deler hjemmebane med Odds herrelag. 

– Vi får et godt samboerskap her på Skagerak Arena, sier Resare.