Alaa Hamza leder årets sommerprosjekt i Skagerak Energi. Denne sommeren skal hun samle en gruppe på fire til seks studenter fra vidt forskjellige studieretninger. Studenter fra svært ulike fagretninger blir satt sammen for å løse en felles oppgave, med bakgrunn fra fagområder som filosofi, økonomi, elkraft og bærekraftig produksjon.

Les mer om stillingene her

- Vi oppfordrer studenter fra alle fagretninger til å søke. Har du erfaring fra innovasjon, bærekraft, etikk, biologi eller annen relevant erfaring gjennom studiene ønsker vi din søknad, sier prosjektleder Alaa Hamza.

Prosjektet har en varighet på ni uker, inkludert to ukers ferie i fellesferien, med oppstart 14. juni og avslutning 13. august.

Ren, fornybar kraft

Årets sommerprosjekt tar for seg klimautfordringer. For å opprettholde en bærekraftig jordklode må samfunnet dekarboniseres, og forbruket må ned. Samtidig ønsker de aller fleste av oss å opprettholde dagens levestandard, og øke den i andre deler av verden. Bruken av energi og det forventede energibehovet i fremtiden er en viktig del av regnestykket – og det ønsker Skagerak Energi at studentene skal dykke videre ned i. 

Hvordan kan Skagerak Energi ta en tydelig rolle i møte med klimautfordringene, og være motor for innovasjon og grønn vekst gjennom etisk forsvarlige forretningsmuligheter i et bærekraftig perspektiv?

Skal utfordre

Skagerak Energi har 680 ansatte og bred kompetanse innen mange forskningsfelt. Studentene møter eksperter i gangene – men skal presentere noe som kan utfordre fornybarbransjen. Resultatet legges fram for konsernledelsen og alle de ansatte i energikonsernet. 

– Skagerak Energi spiller på lag med en grønn framtid og er innstilt på å ta del i denne oppgaven. Vi er overbevist om at vi også er en del av løsningen for et bærekraftig samfunn. I årets Sommerprosjekt ønsker vi studentenes råd: Hvordan kan Skagerak Energi ta en tydelig rolle i denne endringen, og være en motor for innovasjon og grønn vekst gjennom etisk forsvarlige forretningsmuligheter i et bærekraftig perspektiv? sier Hamza.

Om sommerprosjektet

Skagerak Energi har tro på at mangfold gir en større skaper- og innovasjonskraft i et team. 

- Ved å jobbe i tverrfaglige team får studentene en forsmak på arbeidslivet. Vi verdsetter samarbeid, kreativitet og innovasjonskraft høyt, og søker etter kloke hoder som får et mulighetsrom til å komme med nye ideer. For den rette studenten er Sommerprosjektet en vei inn i energibransjen, sier Alaa Hamza.

Det ni uker lange sommerprosjektet gir studentene et innblikk i et av landets største energiselskaper, og de får muligheten til å jobbe med aktuelle problemstillinger for fornybarbransjen.

For to av de tidligere sommerprosjekt-deltagerne har sommerjobben resultert i Trainee-plass eller fast stilling i konsernet.

Fikk fast jobb og innsikt i bransjen

Mariona Zhuri deltok i konsernets aller første Sommerprosjekt i 2019. I dag jobber hun som ingeniør i nettselskapet Lede, som er 100 prosent eid av Skagerak Energi.  Hun er full av lovord om prosjektet og bransjen.

- Å få mulighet til å jobbe med fornybar energi, forskning og utvikling, og å finne nye løsninger for en bærekraftig fremtid var min største interesse da jeg studerte. Jeg ble veldig nysgjerrig da jeg så stillingsutlysningen av sommerprosjektet, og tenkte at dette var den perfekte muligheten for meg!

Hyeonyoung Kwak deltok i 2020-prosjektet.

- Det var veldig artig å jobbe med studenter fra forskjellige bakgrunner. Vi hadde noen felles tanker og en del forskjellige tanker og perspektiver rundt oppgavene vi fikk, noe som var lærerikt, sier Kwak, som nå jobber som systemansvarlig i Lede.

 Mariona Zuhri var mastergradstudent i det aller første Sommerprosjektet i Skagerak Energi, i 2019. Foto: Kjell LøylandNavn: Mariona Zhuri

Alder: 28

Utdannelse: Joint master’s degree (Energy Management + Sustainable Manufacturing) UPT + NTNU

Sommerprosjektet 2019

Å få mulighet til å jobbe med fornybar energi, forskning og utvikling, og å finne nye løsninger for en bærekraftig fremtid var min største interesse da jeg studerte. Jeg ble veldig nysgjerrig da jeg så stillingsutlysningen av sommerprosjektet, og tenkte at dette var den perfekte muligheten for meg! Å jobbe med en gruppe med unge folk som hadde ulik kompetanse i et team, og viktigst av alt med fornybar energi.

Fordi vi hadde ulike bakgrunner (som ingeniør, økonom og filosof) hadde vi mange diskusjoner i Sommerprosjekt-gruppen. Det fikk meg til å se problemstillinger med andre øyne, fra et annet perspektiv. Vi lærte mye av hverandre og likte arbeidet veldig godt. Vi lagde også vår egen arbeidshverdag og sørget for å henge etter jobb av og til i det fine sommerværet.

Opplevelsen hos Skagerak Energi var fantastisk! Alle var støttende og alltid villige til å hjelpe og diskutere med oss. Og arbeidet vi gjorde var det jeg alltid har ønsket å gjøre: Å finne nye, innovative løsninger for en grønnere framtid. Derfor ble jeg etter sommerprosjektet med i «Vestfold og Telemark Trainee-program, og fortsatte som trainee i Forskning og utvikling, og Digitalisering i Lede. Der engasjerte jeg meg i Strømfleks-prosjektet, som jeg fortsatt jobber med i dag.

Hyenyoung Kwak deltok i Sommerposjektet 2020.  Foto: Henrik MøaneNavn: Hyeonyoung Kwak

Alder: 26

Bakgrunn: Mastergrad i Electrical Power Engineering (USN Porsgrunn)

Sommerprosjektet 2020

- Nøkkelord for sommerprosjektet er: Spennende oppgaver, jobbe tverrfaglig, bratt læringskurve, og morsomme opplevelser.

Jeg har alltid vært ambisiøs med interesse for fornybar energi og klimaendringer. Sommerprosjektet 2020 handlet om klima, vær og vind - noe jeg brenner for. Å få jobbe i et tverrfaglig team vekket interessen min.

Det var veldig artig å jobbe med studenter fra forskjellige bakgrunner. Gruppen bestod av studenter innen ingeniørfag, samfunnsplanlegging, finans, markedskommunikasjon og internasjonale studier.

Vi hadde noen felles tanker og en del forskjellige tanker og perspektiver rundt oppgavene vi fikk, noe som var lærerikt.

Vi ble tatt imot med åpne armer, og fikk sett flere sider i Skagerak Energi. Alle i Skagerak var hyggelige, behjelpelige og villige til å diskutere med oss.

Jeg vil varmt anbefale sommerprosjektet i Skagerak for en innsiktsfull og givende sommer!