Skagerak Energis årsrapport for 2021 har fått navnet "Superkraft". Rapporten tok gull i klassen for "Beste ide og design" for første gang, under årets utdeling av Farmandprisen.

Prisen er Norges mest prestisjetunge årsrapportpris, med røtter tilbake til 1955. 

– Dette er selsvsagt en stor anerkjennelse for oss, og vi er både glade og stolte over prisen for "Beste ide og design". Man skal ikke behøve å være kraftekspert eller økonom for å forstå vår årsrapport, og et godt design betyr mye for å gjøre innholdet tilgjengelig og forståelig, sier konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt Kristian Norheim i Skagerak Energi. 

Det blir normalt nominert fem deltakere i de ulike klassene hvorav de tre beste blir premiert. Skagerak Energi tok sølv i samme klasse i fjor, og stakk av med gullet i år. I år deler Skageark Energi pallen med Sporveien som tok sølv, mens DNV tok bronsjemedaljen. Skagerak Energi ble også nominert til Beste årsrapport i klassen "Ikke børs" for 2021-rapporten, men nådde ikke helt opp på pallen. 

Resultater Farmandprisen (beste årsrapport) 2022
Plassering   Børs  Ikke-børs Offentlig Beste ide & design
Nr. 1 og gull MOWI Eiendomsspar Sporveien Skagerak Energi
Nr. 2 og sølv AF Gruppen   Kommunalbanken NBIM (Oljefondet)  Sporveien
Nr. 3 og bronse  Sparebank 1 Østlandet   DNV Norges Bank DNV
Nominert Odfjell Skagerak Energi   Digdir  Eiendomsspar
Nominert   Elkem Jotun FFI Deep Ocean

– I Ide & design-konkurransen holder de fleste deltakere et meget godt nivå hva gjelder design-uttrykket og den håndverksmessige utførelsen. Som i tidligere år er det derimot mer krevende å komme opp med en god – og gjerne unik – ide som gjerne kan oppleves som en «rød tråd» gjennom hele rapporten, skriver juryen i Farmandprisen. 

– Summen av det våre medarbeidere leverer og den fornybare energien vi leverer er vår Superkraft. Det er ideen bak årsrapporten, og er et kraftfult budskap, sier Norheim. 

Skagerak Energi legger ned mye arbeid i årsrapporten, og anser den som et viktig verktøy for å gi eierne et bedre bilde av virksomheten. Energikonsernet er eid av Statkraft (67 prosent), samt kommunene Skien, Porsgrunn og Bamble. 

– I samspill med våre gode samarbeidspartnere i Mission og Metro Branding har vi laget en årsrapport vi er veldig fornøyd med. Vi ønsker at rapporten skal bli lest og brukt, sier kommunikasjonsdirektøren. 

Prosjektleder for årsrapporten er kommunikasjonsrådgiver Kjell Løyland i Skagerak Energi. Arbeidet med årets rapport er godt i gang - men fram til den er klar - ta gjerne en titt på årsrapporten for 2021